Dzień Dziecka pachnący kuchnią meksykańską

08-06-2015

Dzień Dziecka w internacie chłopców uczciliśmy meksykańską kolacją przygotowaną dla dzieci przez wychowawców i rehabilitantów. Serwowaliśmy tortille i czekoladowe ciasto meksykańskie. Nie zabrakło też lodów, truskawek i słodyczy. Skąd taki pomysł? To wyraz naszej wdzięczności, a zarazem nagroda dla wychowanków, którzy podczas święta Ośrodka zaprezentowali swoje zdolności kulinarne, częstując mieszkańców internatu i przychodzących gości.

W maju w internacie chłopców królowały zapachy kuchni świata.

Od dnia święta Ośrodka można było degustować potrawy z różnych zakątków Europy. Nic tak nie łączy jak wspólny stół. Stąd pomysł na kulinarne prezentacje by uczyć się współpracy w zespole z wychowawcami i najbliższą wiekiem grupą internatową. Poszczególne grupy stanęły na wysokości zadania i zaprezentowały przysmaki kuchni francuskiej, włoskiej i portugalskiej.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z tych wydarzeń.

Adrianna Kaczanowska

fot. Adrianna Kaczanowska

wróć