Kulinarne szaleństwo

13-04-2015

W pierwszy dzień astronomicznej wiosny 2015 roku po internacie chłopców roznosiły się przeróżne kulinarne zapachy.

Chłopcy z drugiej grupy: Mariusz i Hubert z pomocą s. Germany przygotowali gofry. Zrobili ich tak dużo, że z radością częstowali nimi szczęśliwców, którzy akurat przechodzili koło ich jadalni. Trzecia grupa raczyła się na podwieczorku pysznym ciastem czekoladowym brownie, które przygotowali: Arek, Konrad i Krzyś przy pomocy pani Agnieszki, w obecności trzech praktykantek, studentek z APS-u. Natomiast Mariusz i Kamil z IV grupy samodzielnie przygotowali na kolację qurrito - przepyszne soczyste kawałki kurczaka z serem zapieczone w delikatnej tortilli.

Przyglądając się zaangażowaniu wszystkich wychowanków jestem przekonany, że jeszcze nieraz będziemy mieli okazję skosztować przygotowanych przez nich pyszności.

Robert Mazurek

fot. Mariusz Dudziak

wróć